18 maja 2007

Kamikadze

Przepis na: 6 kieliszków

Składniki:
40 ml Bols
40 ml Bols Blue
20 ml soku z cytryny



1. Wsypać rozdrobniony lód do shakera.
2. Wlać w kolejności Bols, Bols Blue i sok z cytryny.
3. Mieszać shakerem przez chwilę.
4. Rozlać do kieliszków
5. Ustawić je w rządku
6. Wypić jak najszybciej za każdym razem obracając kieliszek do góry dnem

6 komentarzy:

ciastek pisze...

Kamikaze rozlewa się na cztery kieliszki.
40ml wódy (Bols), 20ml Bols Blue, 20ml soku z cytryny (wyciskanego, nie z kartonu!)

Levy pisze...

Ja się właśnie spotkałem z dwoma wersjami na 4 kieliszki i 6. Oczywiście najlepiej jest gdy sok wyciśnięty ze świeżej cytryny.

Anonimowy pisze...

Ja proponuje dostepny w hipermarketach syrop blue curacao za ok 12zł za pol litra.
Mieszamy 0,5 syropu,
0,7 wodeczki
0,7 kwasku cytrynowego najtanszego za 1zł rozlewamy do buteleczek chlodzimy i kamikadze wychodzi naprawde smaczne:)

barman pisze...

po pierwsze na sam poczatek daje sie lód potem syropy soki a na koncy % od najmniej do najwiecej procntowego!!!!!!!!

Anonimowy pisze...

40 + 40 + 20 = 100 ml + może z 20 ml wody z lodu - i jak to rozlać na 6 kieliszków? Wychodzi po 20 ml na jeden kielon! Ja robię porządne porcje - 100 ml wódki + 25 ml likieru, sok z połowy cytryny i klient pozamiatany! :) a jak mi ktoś odwraca kieliszek po wypiciu, to ma w zęby za brudzenie baru :)

Anonimowy pisze...

40 + 40 + 20 = 100 ml + może z 20 ml wody z lodu - i jak to rozlać na 6 kieliszków? Wychodzi po 20 ml na jeden kielon! Ja robię porządne porcje - 100 ml wódki + 25 ml likieru, sok z połowy cytryny i klient pozamiatany! :) a jak mi ktoś odwraca kieliszek po wypiciu, to ma w zęby za brudzenie baru :)